Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Blessurevrij voetballen.

In samenwerking met Fysiotherapie M van der Ploeg heeft RKHVV een nieuwe stap gezet op het gebied van blessurepreventie.

In december 2018 zijn we gestart met het ‘screenen’ van onze jeugdspelers. Zo zijn er per speler risicofactoren op blessures, zeg maar 'de zwakke schakels', in kaart gebracht. We hebben 53 spelers mogen testen en kijken terug op twee leuke en zinvolle avonden.

De inzet en het enthousiasme van de spelers waren hierbij heel positief. Vanzelfsprekend is dit in overleg gegaan met ouders en/of verzorgers. Zij  hebben vooraf toestemming moeten verlenen middels het ondertekenen van toestemmingsverklaring. We zijn blij met het vertrouwen dat hier uit spreekt naar de aanpak en de begeleiding. Dank hiervoor.

De uitkomsten van de testen bekijken we in januari en komen dan eind januari met twee actiepunten:

  • een algemeen advies aan de trainers over de ideale invulling van de warming up.
  • een aanbod van een 6 weken traject bij RKHVV aan spelers die een vergroot risico hebben op blessures. Dit in nader overleg met speler en ouders en/of verzorgers.

 

Sportspreekuur:

Heb je een blessure of gewoon een vraag?

Voor onderzoek, advies, trainingstips en andere vragen kun je terecht bij het sportspreekuur van Fysiotherapie M van der Ploeg.

Wie, wat, waar en wanneer?

  • Elke maandag van 18:30-19:30 uur (voor alle leden van RKHVV)
  • Sportspreekuur: medische-ruimte RKHVV (zie EHBO bordje bij de kleedkamers)

Het sportspreekuur wordt gehouden door Meike Jonker, fysiotherapeut bij Fysiotherapie M van der Ploeg, Angeren en Huissen.

Het spreekuur is zonder afspraak toegankelijk.

Het doel van het spreekuur is een screening van je blessure of andere vragen. Er wordt tijdens het spreekuur niet behandeld. 
Indien nodig kun je voor behandeling of revalidatie direct een afspraak maken bij één van de (sport)fysiotherapeuten van fysiotherapie M van der Ploeg. 
Als je nog geen 18 bent, dien je eerst toestemming te vragen aan je ouders/verzorgers.


Kosten
Het sportspreekuur is gratis toegankelijk. Vervolgbehandelingen worden, als je aanvullend bent verzekerd, vergoed door je zorgverzekeraar. Voor leden onder de 18 jaar vallen de eerste 18 behandelingen in de basisverzekering.

Contact

Gosse Bootsma (fysiotherapeut, manueeltherapeut)
Fysiotherapie M van der Ploeg, tel 026-3255272/0622998002

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!