Facebook Toestaan Niet toestaan

RKHVV JO13-1 doet verslag van "Manny de Witte" Toernooi in Hengelo

29 augustus 2019 8:00

Roy Neijenhuis

In voorbereiding op de komende bekerwedstrijden stond vandaag 24 augustus 2019 het “Manny de Witte” Toernooi in Hengelo op het programma voor onze jongens. Roy Neijenhuis doet verslag...

Na een succesvolle editie van vorig jaar waar de jongens van RKHVV JO13-1 ook aan meedeed en deze uiteindelijk ook als winnaar afsloot, waren onze jongens (nieuwe lichting) er op gebrand om dit jaar ook een goed resultaat neer te zetten.

Er deden in totaal 15 teams mee, verdeeld over 3 poules, die naar speelsterkte ingedeeld waren. Wij waren ingedeeld in Groep A, (dit betekende dat we in een “sterke” poule zaten met teams die dit seizoen allemaal in de hoofdklasse uitkomen). De duur van de wedstrijden was 2x 13 minuten met 5 minuten rust.
In totaal moesten we vier wedstrijden spelen , onze tegenstanders waren Vogido, Victoria ’28, Oranje Nassau en Avanti W.

1e wedstrijd tegen Vogido

Om 10:00 floot de scheidsrechter af voor de aftrap. RKHVV begon voortvarend en zette de tegenstander aardig onder druk. De eerste minuten had de tegenstander niet veel in te brengen en het was wachten totdat het eerste doelpunt voor RKHVV zou vallen. In de 15e minuut was het uiteindelijk raak. Door prachtig combinatiespel werd de verdediging van Vogido overklast en met een goede assist van onze rechtsbuiten werd de bal door de spits in het doel geschoten . Het was 1-0 voor RKHVV. Op dat moment werd Vogido wakker en zochten ze wat meer de aanval op.

Dit resulteerde ook in een aantal kansen voor Vogido. Voornamelijk uit spelhervattingen waren ze erg dreigend, maar onze
verdediging hield goed stand. De laatste minuut van de wedstrijd was aangebroken. Vogido kreeg nog een corner. Deze werd ingekopt door hun spits en belande op miraculeuze wijze “net” achter de doellijn. Stand 1-1. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Na de aftrap werd gelijk afgefloten. Helaas net niet gewonnen.
Op naar de 2e wedstrijd.

2e wedstrijd tegen Victoria’28

Na de wat teleurstellende uitslag van de eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen Vicoria’28. De jongens van RKHVV waren nog niet bekomen van de eerste wedstrijd, dit bleek omdat Victoria’ 28 nadrukkelijk het overwicht had. Victoria zette de verdediging van RKHVV aardig onder druk wat resulteerde in een aantal kansen. RKHVV kwam er niet echt aan te pas.

Na ca. 8 minuten kroop RKHVV wat uit hun schulp en zocht de goal van de tegenstander op. De eerste doelpoging kwam ook uit een corner voor RKHVV die helaas niet werd ingeschoten. Na 11 minuten was het helaas raak. Door wat onwennigheden achterin werd de bal onderschept door de spits van Victoria’ 28 die de bal vervolgens op een beheerste manier afrondde. Het was 1-0 voor Victoria’28.

RKHVV liet het er niet bij zitten en zocht gelijk het doel van de tegenstander op. Dit resulteerde in een bal op de lat. Het spel ging vervolgens op en neer. Er waren over en weer doelpogingen. Hier kwamen geen doelpunten uit. Echter in de laatste minuten van de wedstrijd was het toch Victoria ’28 die nog een goal maakte.

Vanaf de rechterkant werd een knappe voorzet gegeven die vervolgens met het hoofd werd afgerond. Het was 2-0 voor Victoria’28. Dit was uiteindelijk ook de einduitslag. RKHVV heeft goed tegenstand geboden, alleen de tegenstander was wat efficiënter inde afronding.
Op naar de 3e wedstrijd.

3e wedstrijd tegen Oranje Nassau

De volgende wedstrijd was tegen Oranje Nassau, die al 2 wedstrijden met 3-0 had verloren. Zou dit dan een makkie worden??
Dit was niet het geval. Na 2 minuten was het al 1-0 voor Oranje Nassau. RKHVV liet het er niet bij zitten en ging gelijk vol op de aanval. Met goed combinatiespel werden de nodige kansen gecreëerd.

In de 8e minuut werd de bal door onze rechtsbuiten onderschept, die met een waanzinnige versnelling naar de goal van de tegenstander rende en de bal vervolgens koelbloedig langs de keeper schoot. 1-1. RKHVV had vervolgens het overwicht en ging vervolgens op zoek naar de 2e goal. Die kwam er ook. In de 15e minuut werd een prachtige voorzet gegeven die vervolgens netjes werd ingeschoten. 2-1 voor RKHVV.

Oranje Nassau liet het er niet bij zitten en 2 minuten later stond de stand 2-2 op het bord. Het spel werd grimmiger, feller van beide kanten. Beide teams wilden gewoon winnen. In de 20e minuut werd zelfs een speler van RKHVV van het veld gestuurd die in de ogen van de scheidsrechter, net iets te fel was. Vervolgens heeft het team, met 10 man de wedstrijd op een gedisciplineerde uitgespeeld.
Eindstand 2-2. We hadden nu 2 wedstrijden gelijk gespeeld en 1 verloren.
Op naar de vierde en laatste wedstrijd

4e wedstrijd tegen Avanti W.

Om 14:12 moesten we aantreden voor onze laatste wedstrijd tegen Avanti W. Deze tegenstander stond op dat moment gedeeld eerste in de poule. RKHVV was dus gewaarschuwd. Dit zou nog wel eens een lastige wedstrijd kunnen worden. Na 2 minuten was het al zover. Door een prachtig afstandsschot van de tegenstander op een afstand van ca. 20 meter van de goal, belandde de bal net onder de lat. Onhoudbaar voor
onze keeper met een lengte van 1,60 meter (dan blijkt dat de goal toch nog erg hoog is voor jongens onder 13 :-).

Het was 1-0 voor Avanti W.

Zoals ook in de vorige wedstrijden liet RKHVV het er niet bij zitten. Met een inmiddels opgelopen temperatuur van 30 graden in het mooie Hengelo gingen de jongens met de inmiddels gekleurde hoofdjes door de zon, op zoek naar de gelijkmaker. In de 6e minuut kwam de gelijkmaker ook, door een prachtige steekbal op onze spits werd de bal langs de keeper geschoven.

Het was 1-1. Avanti W. leek wat terneer geslagen. RKHVV ging vol op de aanval. In de 10e minuut resulteerde dit in een 2-1 voorsprong voor RKHVV, door voorafgaand goed combinatiespel op de mat gelegd te hebben.
Zouden we dan nu toch een overwinning behalen?

Het spel ging vervolgens alle kanten op. Maar echte doelkansen waren er niet. De laatste minuten van de wedstrijd braken aan. Zou het dan toch gebeuren dat we de laatste wedstrijd tegen de koploper in de poule onze eerste overwinning behalen??
Helaas dit gebeurde niet. Avanti W mocht nog een hoekschop nemen. Deze ging rechtsreeks in het doel van RKHVV. Stand 2-2.

Dit was uiteindelijk ook de einduitslag.

Met 3 gelijke spellen en 1 verlies partij kunnen we zeggen dat de ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren. We kunnen in ieder geval terugkijken op een leuk en leerzaam toernooi. Er wordt leuk gevoetbald, nu het team nog wat verder fine tunen en dan gaan we leuk en
sportief seizoen tegemoet.

Op naar de bekerwedstrijd volgende week tegen DCS uit Zevenaar.

Heb jij ook een wedstrijdverslag van jouw team? Stuur hem dan in via deze link: https://rkhvv.nl/327/artikelinsturen/