Facebook Toestaan Niet toestaan

RKHVV JO15-1 thuis kampioen

26 mei 2019 6:00

Erwin Kersten

In de thuiswedstrijd tegen Trekvogels werd met 2-1 gewonnen. Die wedstrijd ging niet vanzelf. Na een 0-1 achterstand toch gewonnen.

RKHVV - de Trekvogels 25.5.2019 uitslag 2-1

Vandaag was het dan eindelijk zover. De ontknoping van de super spannende competitie.
Na 10 wedstrijden in de promotiepoule konden nog maar liefst 3 teams kampioen worden.
De beste papieren waren voor RKHVV maar in deze poule is niets op voorhand zeker.

Er was veel door ouders klaargemaakt om er een geweldig feest van te maken. Maar alles werd nog achter de hand gehouden om de druk niet nog meer op te voeren voor de mannen. Je zag aan veel koppies dat er behoorlijk wat spanning op de wedstrijd zat.

Inmiddels was bekend dat de belangrijkste concurrent gewonnen had.
Dus er hoefde niet gerekend te worden.
Er moest gewonnen worden !!

Wedstrijd

RKHVV startte de wedstrijd fel en probeerde de tegenstander direct vast te zetten.
Trekvogels met een paar fysiek zeer sterke spelers had het moeilijk en het leek een kwestie van tijd of de 1-0 zou vallen. Dat gebeurde niet en zo langzaamaan kreeg de tegenstander meer grip op de wedstrijd.

Op een aantal posities in het veld werd RKHVV fysiek overlopen. De nervositeit nam toe bij RKHVV en Trekvogels rook zijn kans. Zo'n 10 minuten voor rust viel dan ook de 0-1.
Je zag de teleurstelling toeslaan zowel op het veld alsook bij de supporters.
Zou het kampioenschap alsnog hier vandaag verloren gaan ?

Tweede helft

De 2e helft was net begonnen toen ook concurrent Eldenia de Blauwenburcht betrad. Zij hadden vast gehoord van de voor hun positieve tussenstand. Bij deze stand zouden zij namelijk kampioen zijn. Het zou toch niet?!?

Door wat meer kracht op het middenveld te zetten, probeerde RKHVV het tij te keren. Er kwamen een paar kansen maar vooralsnog ging de bal er niet in. Aan de andere kant bleef de Trekvogels gevaarlijk bij counters.
RKHVV moest steeds meer risico's nemen en ging het laatste kwartier 1-op-1 spelen.

Beter van alles proberen en desnoods met 0-2 verliezen dan geen lef tonen.

Vrije trap
Met nog 10 minuten te gaan kreeg RKHVV een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. De spanning was voelbaar. Deze bal moest erin!
Inmiddels was er veel publiek uit Huissen, en die wilden de bal er wel in schreeuwen.

De vrije trap werd genomen en zodanig dat de keeper hem niet kon vasthouden. De losgelaten bal werd beheerst door 1 van de voorwaartsen binnen geschoven.

Zelden zullen zoveel mensen tegelijk op de klok hebben gekeken. Hoe lang nog, zou het dan toch nog kunnen?
De mannen geloofden er weer in en met 4 spitsen en 4 middenvelders werd de jacht geopend op de 2-1.
En 3 minuten na de 1-1 viel het luid bejubelde doelpunt.
De ontlading was enorm, de complete bank van RKHVV stormde het veld op.

Het siert de tegenstander dat ze bleven vechten om de 2-2 te scoren. Ze gaven echt niets weg. De resterende 7 minuten waren zenuwslopend. Maar zoals zo vaak stond er vandaag weer een hecht team. Er werd gevochten voor elke meter en de Trekvogels werd op afstand gehouden.