Facebook Toestaan Niet toestaan

RKHVV wint van DTS Ede 3-2 en bekert verder als poule winnaar

24 september 2019 17:45

Willie Sluiter

In alle drukte rond de derby tegen de Bataven zouden we bijna vergeten dat RKHVV ook nog een mooie wedstrijd speelde in de beker, en dat was ook een mooie overwinning! Willie Sluiter was erbij en doet verslag

Zaterdag 14 september speelde RKHVV op eigen sportpark haar laatste bekerwedstrijd in de poule-fase. Tegenstander was ditmaal het sterke DTS uit Ede. Het team van trainer Jeroen Spies was al zeker van een vervolg in dit bekerseizoen door klinkende overwinningen op DCS (6-0) en Avw'66 (7-0)

DTS Ede speelt dit seizoen weer in de eerste klasse. In de zinderende finale van de nacompetitie met als inzet promotie naar de hoofdklasse, nam ARC uit Alphen aan de Rijn de strafschoppen iets beter. Na een zenuwslopende verlenging stond er een 3-3 op het bord.

RKHVV deed het weekend ervoor wat het moest doen, winnen om niet al vroegtijdig uitgeschakeld te worden in de beker. Het won dan ook verdiend in Zevenaar van DCS (2-4).

Een gelijkspel was voldoende deze zaterdag voor RKHVV. Maar ook bij een kleine nederlaag lagen er nog genoeg kansen om verder te bekeren. Dan moest Avw'66 niet uit zijn slof schieten en met grote cijfers winnen in Zevenaar tegen DCS.

De eerste helft

RKHVV begon goed en in een hoog tempo aan de wedstrijd en maakte het DTS Ede knap lastig in de openingsfase waardoor de ploeg van RKHVV trainer Mark Otten in de 9e minuut al op een 1-0 voorsprong kwam. Een miscommunicatie tussen DTS Ede doelman Daan Rijsemus en verdediger Sil Buikema werd resoluut afgestraft door Danny de Lorijn. RKHVV had de gewenste vroege voorsprong.

Vervolgens waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met wat kleine mogelijkheden voor beide doelen.

Toen iedereen dacht dat beide teams deze stand wel over de theepauze heen zouden liften kwam enigszins bedrogen uit. Luttele seconden voor de pauze kwamen de bezoekers uit Ede op een gelijke stand. Het was Joël van Wijk die treuzelen in RKHVV verdediging kinderlijk eenvoudig  afstrafte 1-1.

Tweede helft

RKHVV begon met twee wissel aan de tweede helft. Paco Geutjes en Mink Bugter waren vervangen door Dante Peters en Lars Smeenk. Beide ploegen gingen vol voor winst en in de 57e komt RKHVV op een 2-1 voorsprong. Het was Danny de Lorijn die een vrije trap net buiten de zestien op een "Messi achtige manier'' achter de kansloze DTS Ede doelman Daan Rijsemus. krulde. Een wonderschoon doelpunt.

Door deze achterstand nam DTS Ede het heft in handen waardoor RKHVV terug moest op eigen helft. Maar tot grote kansen kwam de ploeg van Jeroen Spies niet omdat de verdedigers van RKHVV goed in de wedstrijd zaten.

In de 61e minuut weer een doelpunt voor RKHVV. Het was verdediger Civard Sprockel  die een corner hard en perfect in het DTS Ede doel kopte 3-1. Twee minuten later in de 63e minuut had RKHVV speler Danny de Lorijn de wedstrijd definitief in het slot kunnen en moeten gooien. Maar DTS doelman Daan Rijsemus redde zijn ploeg bekwaam voor een nog grotere achterstand.

In het vervolg van deze wedstrijd gooide DTS Ede alle registers open om er nog iets van te maken, maar verder dan een doelpunt in 82e minuut van Jeroen Cramer en een buitenspel doelpunt van Anouar Tmin kwam de ploeg uit Ede niet 3-2.

Poule winaar
Een verdiende overwinning voor RKHVV en gaan als poule winnaar verder in dit bekerseizoen waarin de loting zo spoedig mogelijk zal volgen.

"Het was bar slecht" wond Jeroen Spies van DTS er geen doekjes om. "Druk zetten, het opbouwen. Noem het maar op. Het was allemaal ondermaats aan onze kant."

Met deze woorden doet hij RKHVV duidelijk tekort. Spies hoopte op meer tegenstand deze zaterdagmiddag, na twee gemakkelijke overwinningen op AVW'66 en DCS. We hebben het allemaal gezien. De ploeg van RKHVV trainer Mark Otten speelde een ijzersterke wedstrijd en de beste in de voorbereidingsperiode. DTS Ede kreeg dus duidelijk meer tegenstand, en had er grote moeite mee.