Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Veilig sportklimaat

Veilig sportklimaat

Naar een sportief en veilig sportklimaat, hoe pupillenscheidsrechters daarbij helpen!

We willen met zijn allen van het voetballen genieten, als supporter of als speler. Oké, het is wel eens wat minder als we verliezen, maar uiteindelijk zal plezier de boventoon voeren. Belangrijk daarbij is dat iedereen zich veilig voelt. RKHVV besteedt daar veel aandacht aan door positief gedrag te stimuleren. En, heel af en toe is dit ook nodig, door te straffen. Denk bijvoorbeeld aan het beleid rond de gele en rode kaarten. We volgen daarbij het beleid van de KNVB. Maar preventief werken heeft de voorkeur. De voetbalbond en NOC/NSF helpen daarbij met adviezen, het inzetten van service-teams en het stimuleren van samenwerking met andere verenigingen en instellingen. Dat draagt er toe bij dat thema's als sportiviteit, respect, veiligheid, gezondheid, sexuele intimidatie en diversiteit onze blijvende aandacht krijgen. Op deze pagina geven we voorbeelden uit de praktijk geven. We beginnen met onze pupillenscheidsrechters, die bijdragen aan sportiviteit en respect. 

Het bestuur van RKHVV heeft in het seizoen 2018 - 2019 het initiatief genomen om voor de 1e jaars O17 dit seizoen een cursus ‘Pupillenscheidsrechter’ te organiseren. We zetten al enige jaren de O15 jeugd in bij de Champions League als spelleider, hiermee doen zij al enige ervaring op om bij onze jongste jeugd het spel te begeleiden.

Daarnaast is de KNVB afgelopen jaar gestart met de nieuwe wedstrijdvorm voor O12 en net als bij de 011 spelen zij 8 tegen 8 voetbal op een vastgesteld bijna half speelveld. Daarbij horen ook weer nieuwe spelregels, zoals ook het inzetten van een jeugdige spelbegeleider bij deze wedstrijden.

 Bij een aantal clubs in de regio worden al jeugdleden ingezet om de wedstrijden van de O11 en O12 te begeleiden. RKHVV wil hier niet achterblijven en wil hier graag ook haar jeugdleden voor interesseren en activeren. Naast een leuke ervaring en ontwikkeling bouwen we zo ook aan de verbinding tussen de junioren en de pupillen.

 Om die reden is er dan ook besloten om voor de O17 (1e jaars) een cursus vanuit de KNVB aan te bieden. Na wat kleine communicatie opstart hickups hebben we inmiddels de eerste cursusavonden achter de rug en hebben een aantal junioren de eerste wedstrijden gefloten. We ontvangen positieve feedback van ouders en begeleiders van de pupillenteams en we hebben zelfs al ‘talenten’ zien fluiten die misschien wel de nieuw opvolger van Björn Kuipers kunnen worden!


Update maart / april 2019: Kandidaten geslaagd en ... actief!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!