Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

"Een ridder op de Burcht en meer..." - spiegelbank column

"Een ridder op de Burcht en meer..." - spiegelbank column

26 april 2020 21:00

Jan Bisseling

Jan Bisseling schrijft: De burcht wordt weer bewoond……….
Als je er langs loopt doet het wat mistroostig aan, de Blauwenburcht ...

De burcht wordt weer bewoond……….

Als je er langs loopt doet het wat mistroostig aan, de Blauwenburcht.

De (ophaal)brug is defect, glad dus “PAS OP!”, waarschuwt de gemeente. Bij de ingang hakkelt “Lauw Wit” iets over “oten” .

Alleen zie je “Mom” met een of ander voertuig over de velden jakkeren. Hij houdt kennelijk van gras en kan er niet buiten.

Het virus eist zijn tol.

Op een paar pubers na dan, die met z’n vijven in een afgelegen dug-out zitten en ruziën met hun hormonen, die geen weet willen hebben van anderhalve meter en een gesloten hek niet kennen. Zolang ze met hun wolvengedrag maar niet gesnapt worden door de “Handhavers van de Gemeente”, want dat kost duiten.

Maar is er dan niets positiefs te bespiegelen voordat de burcht als een ruïne wordt neergezet?

Natuurlijk wel!

De burcht wordt weer bewoond. Een heuse ridder is er neergestreken na een behaaglijke streek met de ganzenveer van onze vorst. Proficiat ridder Piet Bosman van Oranje Nassau. Goed gezien van verenigingsleden, die hem voor gedragen hebben.

Goed gedaan ook om ons “Vlaggenschip”, het eerste herenteam, snel opnieuw te bemannen na dit “onaffe seizoen”. En maar liefst drie eerste vrouwenteams worden volgend seizoen gepresenteerd. De vrij-, zater- en zondagen worden “Lady-days”. Is Linda de Mol het bestuur komen sponsoren…….?

Goed gedaan ook van de jeugdcommissie om zo snel te reageren op de eerste stappen van wat weer samen voetballen heet. Een mooi doordacht protocol, dat gebruikt wordt door de gemeente voor al haar sportclubs.

Goed gedaan ook, die bemoedigende empathische of gewoon gezegd betrokken kaartjes voor onze leden, die op dit virusmoment in de gevarenzone zitten. Bij een van ons staat er een “blauwe smiley” op de kast.

Binnen de burcht wordt hard gewerkt om alles bewoonbaar te houden, zeker nu met een echt ridder als medebewoner. Anderhalve meter afstand kan ruimte geven voor betrokkenheid, hulp en plezier. Het vertrouwde normaal!

Namens de spiegelbank

Jan B (schildknaap)

 

Delen

Lees meer over:
column

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!