Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Protocol afgelastingen

Protocol afgelastingen

Afgelastingen algemeen

Afgelastingen:

het wedstrijdsecretariaat wordt op de hoogte gesteld van afgelastingen. Je kunt ook zelf op Teletekst kijken. N.b. op teletekst pagina 603 is te zien wanneer het om een algehele afgelasting gaat. Wij vallen onder district oost.

Afgelasting van thuiswedstrijden:

alleen het wedstrijdsecretariaat benadert de betrokken leid(st)ers en de tegenstander. De leid(st)er zet de bellijst in werking. Het is niet de bedoeling dat spelers en/of ouders hiervoor naar het clubhuis bellen.

Afgelasting van uitwedstrijden:

ook de tegenpartij kan wedstrijden afgelasten. Alleen het wedstrijdsecretariaat wordt hierover gebeld en informeert daarna de desbetreffende leider hier over. De leid(st)er zet dan de bellijst in werking. Het is niet de bedoeling dat spelers en/of ouders hiervoor naar het clubhuis bellen.

N.b. op teletekst, bladzijde 603 te zien is wanneer het om een algehele afgelasting gaat. Wij vallen onder district oost.

Protocol bij wedstrijden en trainingen

Wedstrijden:

Indien er geen algehele afgelasting is kan de consul  velden afzonderlijk afkeuren.

Het kan zijn dat alle grasvelden worden afgekeurd en alleen wedstrijden op hoofdveld doorgang vinden. Het kan ook zijn dat er een enkel veld wordt afgekeurd (C veld is bijv. slecht)

Dit is aan de consul op wedstrijd dagen.

Daarin is ook een vaste volgorde van belang, mede ook KNVB regels:

  • A categorie gaat voor de B recreatieve categorie.
  • Competities met degradatie/promotieregels gaan ook voor de B categorie.

In het geval van RKHVV vallen de volgende competities/teams in de A categorie:

  • Heren 1
  • Vrouwen 1
  • Heren 2
  • Vrouwen 2
  • A1
  • C1

Daarna komen de teams aan de beurt die in een hele competitie spelen (dus geen voor-najaars reeks) geen A categorie zijn, en te maken hebben met promotie/degradatieregels.

  • E1, D1, D2, C2, B1

Alle andere jeugd teams spelen  in een reeks , dus nu voorjaarsreeks. Alle heren 3 tm 11 spelen in de reserve klasse B categorie. Vrouwen 3 en 4 spelen in voorjaarsreeks B categorie.

Op grond van bovenstaande volgorde maken wij , planning zaterdag/zondag i.o. met consul een indeling voor wedstrijden die op zaterdag en of zondag doorgang kunnen vinden.

Afgelastingen trainingen:

In samenspraak met hoofd velden Ton van dalen en Harry Boshoven wordt beleid bepaald wanneer er trainingen afgelast worden. In principe vallen trainingen niet onder de consul, maar worden die afgelastingen door de vereniging zelf gedaan.  Dit gebeurt bij RKHVV in overleg met beide bovengenoemde.

Afgelastingen trainingen worden voor 12.00 uur vastgelegd op uitzonderingen na :  bij ernstige weersomstandigheden na. (ijzel,sneeuwval, wolkbreuk).

Het schema van die dag bepaalt wie waar traint. We trainen op hoofdveld A (2 teams) en op trainingsveld (4 teams ). Op maandag wordt c veld extra ingezet  ivm overvloed pupillenteams.  Op het hoofdveld wordt door de senioren A categorie ( He1,2,A1,Vr1,Vr2)  altijd op kunstgras getraind, op Vrouwen 2 na die 1 x per week op gras trainen. Bij de jeugd is er met de technische cie. afgesproken dat 2 x op kunstgras niet vanzelf sprekend is.

Bij de C1,C2 en D1 is er op maandag 19.00 een roulatie, of trainen met 3 teams(bij slecht weer) op A veld. Bij activiteiten gebruik hoofdveld door derden, (KNVB) trainen zij ook elders. Op maandag 17.45 uur is er ook een roulatie met verschillende teams.

Afgelasting C veld levert problemen op voor pupillenteams,  op de maandag.

Afgelasting trainingsveld komt zo weinig mogelijk voor en is soms op eigen risico (hard veld, te nat etc)  levert veel problemen op.

Vooral om iedereen te bereiken.:

Afgelastingen trainingen komen altijd op de site!  Loopt ook via coördinatoren, maar die zijn niet altijd bereikbaar.

TIP: afgelastingen worden zoveel mogelijk via twitter gecommuniceerd vanwege de snelheid

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!