Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Huisregels RKHVV

Huisregels RKHVVRegeling betreffende trainingen, wedstrijden en toernooien

Regels voor ieder jeugdteam onder de (mede)verantwoordelijkheid van de train(st)er en de leid(st)er:

Voor aanvang van iedere training/thuiswedstrijd graag omkleden bij RKHVV en niet thuis. Tijdens training/wedstrijd is het dragen van scheenbeschermers verplicht. Het dragen van sieraden (oorbellen, ketting, ringen, enz) is tijdens de training en wedstrijd verboden. Na iedere training/wedstrijd de voetbalschoenen buiten met de borstels schoonmaken. Na iedere training/wedstrijd is het verplicht om te douchen. Het dragen van badslippers is verplicht om voetschimmel te voorkomen. Na iedere training/wedstrijd de kleedkamer schoon en leeg achter laten.

Onder 18 jaar mag er geen alcohol genuttigd worden op ons sportpark. Er wordt geen alcohol geschonken door de medewerkers van de bar. Het 'doorgeven' van alcoholhoudende dranken aan jeugd onder 18 jaar is niet toegestaan.  Zowel leiders/trainers, als ouders zorgen er samen voor dat de jeugd onder 18 jaar geen alcohol gebruikt. Dit geldt ook bij toernooien en andere RKHVV-activiteiten.

Glaswerk hoort niet in de kleedkamer. Roken ook niet.    

Het regelen van oefenwedstrijden en/of verzetten van wedstrijden kan ALLEEN door de wedstrijdsecretaris van de jeugdafdeling worden geregeld. Aan uittoernooien, waarvoor is ingeschreven dient te worden deelgenomen. Op het laatste moment afzeggen vanwege gebrek aan spelers wordt niet geaccepteerd.
Voor alle duidelijkheid, indien een leid(st)er een wedstrijd/toernooi eigenhandig afzegt wordt dit beboet volgens een KNVB regel. Daar hebben wij als vereniging geen invloed op. Bij RKHVV geldt het naleven van gedragsregels (zie bladzijde met gedragsregels) óók bij uitwedstrijden.

Kijk altijd op de borden bij de kleedkamers of de kantine. Hier staan de juiste tijden en datums op voor trainingen en wedstrijden!!!

Regels voor de train(st)er m.b.t. de training:

Het voorbereiden van een gevarieerde training. Half uur voor de aanvang van de training aanwezig zijn. Materialen klaarzetten (geen tijdverlies). Trainer haalt de sleutel van de kleedkamer bij de terreinmeester. De kleedkamer tijdens de training afsluiten. Ontvangen van de spelers/speelsters. Controle op het dragen van scheenbeschermers. Anders NIET trainen. Op tijd beginnen en op tijd eindigen. Voetbaltraining geven op het daarvoor aangegeven veld. Na de training worden alle materialen en ballen opgeruimd in de daarvoor bestemde kasten! Na de training worden de doelen teruggeplaatst. Controle of er gedoucht wordt door de jongens/meisjes. Ieder team heeft max. 30 min. de tijd om te douchen en de kleedkamer schoon te maken.   Trainer levert na het douchen de sleutel in bij de terreinmeester. Regelmatig overleg hebben met coördinator/leid(st)er. Het bezoeken van de trainers / trainers-leider bijeenkomsten.

Regels voor de train(st)er m.b.t. de wedstrijd (indien van toepassing):

De trainer is verantwoordelijk voor de opstelling, tactiek, wedstrijdbespreking en wissels. Hij begeleidt het team tijdens en na de wedstrijd. De trainer of leid(st)er haalt de kleedkamersleutel, zowel bij de thuis – als uitwedstrijd. Zorgt voor voldoende inspeelballen en levert alle ballen weer in!! Trainer of leider controleert de kleedkamer na het douchen en levert daarna pas de sleutel in bij het wedstrijdsecretariaat. Begeleidt spelers bij eventuele blessures en verwijst zonodig door naar de verzorger van de jeugdafdeling. Is duidelijk t.o.v. de speler, speelsters en begeleiding. Leeft de geldende gedragsregels na. Heeft respect voor de tegenstander. Maakt (laat maken) wedstrijdverslag en zorgt voor plaatsing op de site van RKHVV.


Diverse taken voor de leid(st)er….

Organiseren van ouderavonden (max. 2x per jaar). Bezoeken van leiders overleg. Bezoeken van trainers/leiders overleg. Vervoersschema maken (LET OP: samen uit – samen thuis). Bellijst maken (zorg dat de cirkel rond is). Waslijst maken (zorgen voor de naleving hiervan). Wedstrijdschema maken. Standen bijhouden op het team-scorebord in de kantine voor zover van toepassing. Contactpersoon voor ouders, verzorger, sponsor en speler(ster). In principe wassen en rijden de trainer, leider, coördinator, verzorger en grensrechter niet.

…m.b.t. de training (indien mogelijk):

Aanwezig zijn bij de laatste training van de week. Overleg met de trainer na afloop van de training over de volgende wedstrijd. Zorgen dat alles qua begeleiding, vervoer en kleding geregeld is voor zaterdag of een andere (oefen)wedstrijddag.


…m.b.t. de thuiswedstrijden:

Zorgen dat iedereen op tijd aanwezig is. Zorgen dat er een scheidsrechter en grensrechter geregeld is (recreatieteams). Sleutel voor de kleedkamer halen bij het wedstrijdsecretariaat. Ontvangen van de tegenstander en scheidsrechter bij het wedstrijdsecretariaat. Aanbieden van koffie, thee of fris. Digitaal wedstrijdformulier compleet invullen en aanbieden aan de scheidsrechter. Voor de wedstrijd de kleedkamer afsluiten. Tijdens de rust van de wedstrijd zorgen voor drinken voor spelers en scheidsrechter. Controle op het douchen na de wedstrijd. Het douchen is namelijk verplicht! Zorgen dat de kledingtas compleet is en met degene meegaat die moet wassen. Zorgen dat de kleedkamer schoon wordt achtergelaten. Inleveren van de sleutel bij het wedstrijdsecretariaat. Eventueel grensrechter of verzorger zijn bij de wedstrijden. Digitaal wedstrijdformulier compleet ingevuld i.o.m. de scheidsrechter doorzetten naar de KNVB. Bij rode kaarten dient de desbetreffende speler met hulp van de leid(st)er een rapport te schrijven. Naleving van de geldende gedragsregels. Als in overleg besloten wordt tijdens de rust niet naar de kleedkamer te gaan, dit voorafgaand aan de wedstrijd melden aan de kantinemedewerkers.

…m.b.t. de uitwedstrijden:

Zorgt dat iedereen op tijd aanwezig is. Mensen die rijden koffie of thee aanbieden namens de club indien zij aanwezig zijn in de kantine. Zorgt dat het vervoer goed geregeld is (samen uit – samen thuis). Maximaal 5 personen bij een standaard personenauto. Meer personen in een auto kan bij ongevallen problemen geven met de verzekering. Zorgt voor voldoende inspeelballen en nadien weer alle ballen inleveren!! Zorgt dat de kledingtas compleet is (denk aan aanvoerdersband en waterzak!) Melden bij het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander. Sleutel van de kleedkamer vragen. Wedstrijdformulier goed invullen en indien van toepassing spelerspassen voorleggen. Eventueel functie grensrechter of verzorger vervullen ( recreatieteams). Zorgen dat de kledingtas compleet is en met degene meegaat die moet wassen. Controle op het douchen. Dragen van slippers is verplicht. Zorgen dat de kleedkamer schoon wordt achter gelaten. Sleutel inleveren bij het wedstrijdsecretariaat. Digitaal wedstrijdformulier samen met de scheidsrechter invullen en doorzetten naar de KNVB.


Spelers, leiders, trainers, supporters / ouders: Besef dat je altijd het uithangbord van RKHVV bent!
Vanuit de gedachte dat regels nodig zijn om recht te doen aan de door RKHVV vastgestelde waarden en normen, kan hier een document met respect-regels voor spelers en supporters / ouders gedownload worden. Ter ondersteuning en als hulpmiddel om elkaar positief aan te spreken.


NB:
Voor Bezoekers van ons Sportpark
Het bestuur is te allen tijde bevoegd om bezoekers, toeschouwers, media en of andere personen de toegang tot ons sportpark te ontzeggen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!