Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

(Spel)regels KNVB

(Spel)regels KNVB

Regels om wedstrijden eerlijk te organiseren.

Het gaat hier over de competities naar leeftijd, indeling jongens / meisjes dan wel gemend, leeftijd en niveau, de duur van een wedstrijd, evt. tijdstraf-mogelijkheden, aantal spelers, al dan niet een spelerspas, dispensatiemogelijkheden, afmetingen van het speelveld enzovoorts. Alles staat in dit overzicht: Klik
hier.

De spelregels en het spelregelbewijs.
Het spelregelboek van de KNVB telt 72 bladzijden. Sommige regels zijn simpel (bijvoorbeeld de bal is bolvormig!), andere regels op papier duidelijk, maar in de praktijk heel lastig. Denk aan buitenspelregel en hands (een beweging van hand naar de bal). Tegenwoordig moet er een VAR aan te pas komen om beslissingen van scheidsrechters te checken. In het amateurvoetbal kennen we dit fenomeen niet. Des te meer respect moeten we hebben voor onze scheidsrechters en assistent-scheidsrechters.  Kennisnemen van alle regels? Zoek met een zoekmachine op internet op 'spelregels veldvoetbal KNVB' en één van de eerste hits zal het spelregelboek zijn. 

Kennis van de spelregels draagt ongetwijfeld bij aan sportiever spel. Het streven is dat alle jeugdspelers op termijn een spelregelbewijs halen. RKHVV volgt dit initiatief van de KNVB. De voetbalbond heeft daartoe de site www. Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. De bond noemt het 'een flitsende site ...". Ook volwassenen kunnen op deze site veel leren.  Kan veel discussie langs de lijn schelen.
Voor onze jeugdleden: In het seizoen 2019-2020 zijn de leden die geboren zijn in 2003 aan de beurt om het spelregelbewijs te behalen. 

Voor alle duidelijkheid:
RKHVV heeft een convenant ondertekend waarin zij aangeeft de KNVB-regels te onderschrijven en er alles aan te doen deze regels te handhaven. Een door de KNVB opgelegde schorsing wordt altijd ten uitvoer gebracht. Bij de KNVB-straf-codes behorende boetes en de door de KNVB in rekening gebrachte administratiekosten komen voor rekening van de betrokkene(n) (speler, leider, trainer en/of team). 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!