Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

RKHVV JEUGDOPLEIDING

“RKHVV hoort bij de beste amateurverenigingen van Nederland op sportief en organisatorisch gebied.” Dat is het hogere doel van RKHVV. Van dit hogere doel is een aantal gewaagde doelen afgeleid. Samengevat betekent dit dat RKHVV 1 (bij de mannen) een stabiele hoofdklasser is met ambitie om mee te doen om promotie, bij voorkeur met spelers die voor 50% uit onze eigen jeugd komen. Voor het vrouwenvoetbal is in 2017 besloten om -na een verblijf in de Topklasse- een aantal stappen terug te doen en vanuit de 3e klasse te starten met ' eigen kweek' en daarmee de komende seizoenen door te stoten naar minimaal de 2e klasse. 
RKHVV blijft daarbij een financieel gezonde vereniging.
Om daar te komen, is er nog een (lange) weg af te leggen en wordt er op diverse gebieden hard gewerkt binnen de vereniging RKHVV. En deze doelen zijn dus ook het uitgangspunt voor de invulling van de RKHVV Jeugdopleiding.

De jeugdopleiding van RKHVV heeft daarbij de volgende doelstelling: “RKHVV wil voor haar jeugdleden een aantrekkelijke en veilige voetbalomgeving creëren waarin iedereen met plezier op zijn of haar niveau de voetbalsport kan beoefenen.”

Het is dan ook noodzakelijk dat we veel aandacht geven aan onze jeugdopleiding en de kwaliteit en ontwikkeling van spelers en trainers (m/v) centraal stellen. De ontwikkeling van onze jeugd moet te allen tijde gekoppeld zijn aan voetballen met plezier. Onze jeugdtrainers en -leiders zorgen er samen met de ouders voor dat spelers met plezier (steeds beter) leren voetballen.

Binnen de jeugdopleiding van RKHVV staat de individuele talentontwikkeling van de spelers centraal en de belangen met betrekking tot de individuele ontwikkeling gaan daarbij voor de teamprestaties. Een trainer is daarmee een opleider van individuele ontwikkeling. Dit wil overigens niet zeggen dat een individu belangrijker is dan het team. Voetbal is een teamsport, waarbij het draait om samenwerken, samenspel, samen plezier hebben en samen tot een prestatie komen (uiteraard passend bij het niveau).
Ontwikkelen van individuele (technische) vaardigheden en het kunnen toepassen daarvan in het functioneren als onderdeel van een team, dat is waar het om gaat.  Daarmee willen we sp
elers vanuit de eigen jeugd naar onze eerste elftallen laten doorstromen. 

Speerpunten voor de komende periode zijn:

  • Niveau van trainers verbeteren
  • Niveau van spelers verhogen
  • Doorontwikkeling Interne scouting (inclusief aansluiting jeugd-selectieteams)
  • Medisch beleid en medische begeleiding naar de jeugd vertalen
  • Goede voetbalfaciliteiten
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!