Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Clubgeschiedenis

Clubgeschiedenis

DE GESCHIEDENIS VAN R.K.H.V.V.

1932 besluit tot oprichting


Eind 1932 besloten enkele heren, met de goedkeuring van de pastoor van de parochie, een nieuwe voetbalvereniging op te richten. De oude club Excelsior was aan schulden ten onder gegaan.

Zo werd op 1 januari 1933 op initiatief van Henk Siepman, Jan van Onna, Jan Holland en Hendrik Demont de voetbalvereniging R.K.H.V.V. opgericht.

8 januari 1933

Op 8 januari 1933 werd de eerste vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Velox uit Oosterbeek.

In de beginjaren speelde R.K.H.V.V. in de competitie van de R.K.V., de Rooms Katholieke Voetbalbond. Statutair is R.K.H.V.V. nog altijd een katholieke club, maar staat inmiddels open voor iedereen die onze huisregels respecteert.

1942, RKHVV1 op Rosendael

Na de moeilijke oorlogsjaren en de fusie van alle voetbalbonden duurde het tot eind zestiger jaren voordat R.K.H.V.V. zich voor het eerst meldde op het allerhoogste niveau van het amateurvoetbal.

1980 verhuizing naar de Blauwenburcht

In 1980 verhuisde de club van het te kleine “Rosendael” naar ons huidige sportpark “ De Blauwenburcht”.


Er is veel geleerd de afgelopen jaren binnen R.K.H.V.V. Achter de schermen is en wordt er gebouwd aan een solide en toekomstgerichte organisatie van onze vereniging. Door het realiseren, begin jaren negentig, van het Jeugdplan, die uitgevoerd wordt door het JOC (jeugd opleidings Commissie), is er een mix ontstaan tussen ervaren spelers en jonge talenten die de basis vormen van ons eerste elftal. Het streven van de club is om het hoogste niveau te spelen (Hoofdklasse).

Ook het vrouwen-voetbal heeft zijn intrede gedaan bij RKHVV. Met een heuse meisjesvoetbalschool, na voorbeeld van een jeugdvoetbalopleiding van een BVO, is de aanval op de top van Nederland ingezet.

Wil jij hier ook onderdeel van uitmaken? Dan ben je van harte welkom op de Blauwenburcht voor een kennismaking of je meld je gewoon meteen aan via deze link.

Samen met al onze leden, vrijwilligers, sponsors, supporters en alle andere enthousiastelingen werken we aan de toekomst van onze mooie vereniging R.K.H.V.V.!Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!